Pages

shout2!!

Tabbed ShoutBoxers™
TheShoutBoxers™

Saturday, December 24, 2011

Segment :) "Bloglist- we're the students of SBP" *wakaka , speking meyh*

*letak banner cukupkan syarat xD *

Salam :)
Haila hailaaaa xD  Nisa' Hasrin kene tag dgn Sharina lah plakk an xDD Dy kate , "Nisa', klu rajin join lahh" Hmm , nmpk aku hanta ni . Means aku rjin arr an xD kah3 bangge ! Tapi bgos la ade org na buat segmen cmni time cuti2 skola ni an . dapat rr gak buat modal na ckp time start skola nnt an xD Yelaaa . . sape bley tido time first day dkt asrama time awal tahon an :) sume na bkak cite . kalau bole dari first day cuti smpai abes cuti korg na cite an xD 'ohoii , atok aku kawen kott aritu' 'yada yadaa , aku jumpe boy baru xD' 'mse tu aku pegi konsert Alexander dkt KL kott' tp , y paling ta bley bla nyerr , nnt mule la sbt rmai2 "uwaaa~tana balek asrama , na balek rumahh rindu bla bla blaa" alaaa , hafal da perangai2 bdk2 asrama niii :))

Describe diri ? 
Khairun Nisa' Hasrin (:

He'eleee , , kau ta kenal aku ke wahai Amal Azraai Azuha ? wakaka , gurau xD meyh meyh la kenal :))
Mak ayah aku bagi name aku Khairun Nisa' bt Hasrin . Sebab ? Haha nak jdi kan aku seorg anak perempuan y baek la kann :) kene dgn mksd nme tu la kann ! haha , aku suke name aku xDD Tahun ni aku PMR , taon depan aku dah amek diagnostik :)) *uwaaa xD nmpk la aku excited xDD* perangai ? jgn la kau tanyee xD aku ta tau la aku dlm ketogori  ape xD jahat ? pramatang ?? ntah lahh xDD sebab , sape la aku na judge diri aku mcm mne an =.=' *hekk , muntah* 

Describe Sekolah ?

Hehe  , kalau aku sebut . . takot ramai org ta tauu xD aku jugakk y maluuu . haha , tade lahh . tak malu takk ! skola aku tuuu , tmpat aku blaja . walaupun kdg2 time blaja aku tido =.=' *kantoi* Hmm , SBPIntegrasi Rawang , Gombak , Selangor :) Ahahh ! mesti ade y ckp , 'ehekk ? skola ape tuu ?' 'Rawang ? ade ke skola dkt situ ?' ' SBPI Rawang ? Owh , y org kate Intergomb tu ek ? yelaaarh , korg an dkt area Gombak ' Haha , ape ape je la annn xD skola ktorang tak berape nak terkenal sgt :) tp , klu korang google map , dapat gak nmpk skola aku tu wujud xDD Hmm , skola ktorg ni . . dkt dgn hutan xD ta bley bla nyer dkt sgt dgn hutan sampai one time ni ad anak babi hutan masuk xDD sian la dala kecik ag . kecik kecik dah sesat xD n ta bley bla nyer dkt sgt dgn hutan smpai aku dgn kakak2 dorm aku malas na bwk bnd2 haram g skola sbb tade line sgt lagi2 pakai line maxis . memey la memeyyy xD pakai public phone ag best ! Hmm , lagi ape ye y aku nak bgtau ? skola aku cantik ? sume skola cantik :)) skola aku ade guru2 cemerlang ? Owh , semestinyaa ! skola aku ade padang ?? kah3 nmpk la tade modal nak gtau agi sbb sume y skola aku ade korg punyer skola ad kecuali la klu korg punyer skola ade lapangan kapal terbang annn xDD

Describe Kengkawan and feel ktorg ?

Sume dalam Sepintar *short for SBPI Rawang* uh kawan :) tapi more to family la kann :)) ade adek , ade kakak ade abang bagai . Tapi , yang paling pasti dan pasti nyer la kannn kawan2 bestie merangkap nyawa aku tu batch aku sendiri :) bukan na kate seneority ke , semangat batch ke hapeee . . thats the reality la kann ! yela cube kau fikir , kau belajar same2 dgn sape ? kalau sedey sbb ckgu mara , sape pujok ? kawan satu batch an :) Owh , ye lupe gtau . Skola aku m'haramkan batch senanyer xD tp , paham2 je la kannn . Remaja , dorg ape kesa xD maen ikot sedap hati n perasaan je xD perangai ? haha . ni aku suke jwb xD mostly , perangai kitorg tak matang xDD jerit jerit lahh . carik pasal lahh . Ehem , tapi laki batch ktorg matang la jgakk xD sebab tu dorg mostly ramai admire xD *haish ~ jgn la dorg bace entry ni* Kalau rajin , meyh la walking walking dkt  blog batch [ legendzofx.blogspot.com ] ktorg :)) Tapi , ta kesa la ktorg ta matang ke , terlebey hesem kee *muntah* ter itu ke terrr ini keee . aku tetap suke dgn batch ni :) sebab , sape ta syg batch woiii xD

Kenangan Manis ?

uwee ~ byk sgt weyy xD klu na dikire . . hari hari itu manis :) so , nak kire ke ? tak payah la yeee :) Hmm , bile pike2 balekkk .. kenangan paling aku na kenang smpai aku da jadi nenek-nenek ialah tme 08/05/2011 ! [besday time , bebeyh ! :D ] gile la klu kte tak best ! siap kne mara dgn ustazah Haida [warden] agi tuu xD memey kesian la sape y kene mara tu ann :)) meyh2 aku cite . .

[08/05/2011] *malam*
event hari tu : besday aku dgn pika :)

tgh semangat2 balek prep , blek dorm . . tak sempat lepak2 , gosip2 pon dgn adik dorm aku . tros kene mara dgn kak mia =.=' aku dgn pika kne pilih antara k.mia o aisyah [kawan aku] Sebab ape ? sebab tak munasabah kott ! Si Aisyah pegi bukak loker k.mia  aku dgn pika y kene :'( haru kot ! dan dan la tercengang  ! da la ta pena kene mara dgn k.ma trok2 cmtu . . weyy , kitorg siap kene klua dorm tauuu ! itu baru k.mia y mara . . Si Aisyah plak ? ofcoz la dy ta puas hati sbb ktorg tak menangkan dy [wohoiii ~memey la mlm tu mcm2  soalan aku jawab =.=' tgok laa lme2 nnt aku jd polis ,aku soal org y tye aku time mlm uh xD Hmm ,mlm tu aku dgn pika ta tau na wat ape :( nak salakn aisyah , tak smpai hati . haishh ~ naseb2 xD pastu ,aku dgn pika malas nak dgr pape . . ktorg berdiri tgh2 aspuri pegi dkt kak pika dgn kak damya sbb dorg pggl n tye ape jd *see ! mlm tu memey rmai org suke tye soalan dkt ktorang* dan dan tu la aku nmpk Aisyah tgh tergelak . Pergh ! memey menyirap ahh ! sbb aku rse ktorg da kne bang bang boom :) tros aku keja dy weyy . . tak sempat aku ketok pale Aisyah , dy da nyanyi dulu lagu hepi besday . pastu dgr la aspuri tpok tgn .time tu aku nmpk sharina dkt blok kuning . munaja tgh wat megi dkt blok merah n memey rmai lahh . plg rmai ofcoz la batch aku . Ehem , plus "Bushh" waa~ aku dgn pika kene simbahhh dgn k.pika n k.damya xD haha . mlm2 maen air . jerit2 la bagaii . sume pasal hari tu besday aku n my dormmate , pika :)) thats why la kene mara dgn ustazah Haida xD tp , aku tak kene laaa . aku msk dorm sbb nak belasah sape2 y komplot tadi xD pika je rr y bertuah kene soal jwb dgn ustazah haida malam2 xDD mlm tu aku tido dgn senang hati smpai terlupe aku kne siapkn homework aku mlm uh xDD [nmpk la aku gembira an :)]

Btw , waktu Pasca PMR pon best gak ! klu na cite dkt sini . . memey smpai esok pagi pon tak abes nak bace xD yela , aku mne reti pendek2 kn ayat ! sume redah mcm panjang nak dpt mrkah tinggi dlm karangan C untuk BM je an :D

Kenangan Pahit ?

haa . . kenangan pahit susa sket aku nak ingat sbb aku ni jenis ske lupe bnd y tak best tp bnd y manis2 aku ingat , insyaAllah :) bia la kenangan pahit y tak berape nak byk uh aku simpan sorg xD klu korg kte aku kedekut citer . . aku tak kesa sgt sbb aku nak share 1 cite je xD tade la kedekut sgt annn :)) aku ingat bnd ni sbb bnd ni agak baru la kott . 

Masa : seminggu time exam :( , Sabtu [ Skola ganti ]
Event : Kelas KH for the last time :(

Sume org tau aku suke sgt dgn KH . Sebab ape ? sebab aku tak pena tak dpt A dlm exam la kott *tp, time latihan . . aku trok je k xD* tp , kenape kelas KH y last ni jd bnd y pahit ? eheh ! easy xD camera aku kene rmpas kot aritu .sape amek ? cikgu sazila laaa xD kenape ckgu kesygan kau maen rmps2 brg kau plak ? eheh ,dah memang sala aku . nak wat cane xD Ape kau buat ? aku charge camera aku dlm bengkel tak gtau ckgu kott ! kau sedey tak ? haha  , more too cuak . Asal plak ? yelaa lusa uh exam KH kott ! klu aku tak skor , sape na jwb ? aku dala ta bley tgok KH aku trok =.=' . Haha , mesti rmai y pelek asal aku cite pasal camera tu an . padahal korg nmpk je camera ak [kakak aku punyer senanyer] y wrne merah tu kat tgn aku after pmr . mesti korg ingat aku tipu an :) kene rampas laa .Tp , dpat balek after PMR . tgok la sape y rmpas :)) ckgu sazila ann :) mesti la tak smpai hati taknak bagi blekk . tp , dpt la jgk aku merase kene buli dgn ckgu . turun naek bilek guru tiap hari xD yela . . kte nak bagi after pmr tp asal aku naek je , ckgu kate . . amek hari bla bla bla xD tak kesa la . y pntg aku dah dapat blek :) tp , first timela nme aku tertulis tercatat dkt rekod salahlaku disiplin xD wakaka . first time uhhh ! nmpk la org nmpk aku baek :)

Tapi , kan dah byk kali aku dah ckp dkt entry aku lepas2 . . "setiap y terjadi ade hikmah nyer" Lepas bnd alah uh jdi . . aku mkin rapat dgn bdk2 y teman aku pegi ulang alik pegi jmpe bili guru and ukhwah dgn ckgu pon agi ok :) plus , aku dah malas buat bnd jahat xD takot klu aku blaja dkt sepintar 5 tahun tp tak berkat =.=' rugi je annn !

Tempak Gambar ?
eheh ! tempek gamba2 y aku suke dkt FB je la ann :)) tade mknenyer aku nak tempek gamba aku byk2 xD cukup rr  dkt atas uh :) ni gamba kwn2 aku plus This is the memory to remember . BIG SMILE meyhhh :))

Time : Pasca PMR , cameron Highland
*menyanyi lagu iklan teh dkt ladang teh*
mood : superrr riang
Time : Pasca PMR , IGOP
*persahabatan tak kira sekolah*
mood : terasa serasi bersama :))
Time : Pasca PMR , IGOP
*lompat lompat tanda tak matang sgt xD*
mood : seronok ! tgk la aku y tutup mate pakai tgn uh ! senyum lebar kott !
Time : Pasca PMR , Gua Tempurung
*sementara tunggu bas bdk laki siap di service*
mood : terase tempat mainan tu kami y punyerr
Time : Pasca PMR , Hotspring
*kami dan baju batch*
mood : segar lepas menyelam dlm air panas xD
Time : Sepintar Eid
*dataran skola dan mereka*
mood : ahah ! baru perasan aku tak letak gamba dkt skola agi xD 
Time: Pasca PMR , IGOP
*ak letak gamba bdk laki lgi , so . . aku dah letak*
mood : dorg nmpk hepi
Time : Pasca PMR , FRIM
*gamba dorg dgn cikgu *
mood : mesra kan drg dgn ckgu 
Time : Pasca PMR
*gamba ni semadd sbb ade awan gelap tu*
mood : tu je na ckp xD

Time : Jamuan di rumah Munaja
*laki kat lua , girls kt dalam :) see ! mane2 pon kami boley bersama :))*
mood : Aku syg batch aku 
Tag org ? 
Hmm , aku nak tag kak madihah y ku sayangi xD tag jgk dkt kak Raihan y gile gile anddd ak tag dkt kamarul zaki :) klu kamu kamu rajin . . mlm ni korg buat laa . . tarikh tutup arini tauuu ! cepat cepattt xD

Sekian :)

Projek baru : Segmen 
Pengarah projek : Amal Azraai Azuha 
Tukang potpet potpet : Khairun Nisa' Hasrin :))
Matlamat : aku nak bercerita before balek skola balek :)


Creadit Yang Tertinggal + Day After PMR :)

Salam :)
Creadit Yang Tertinggal
post lepas =.=' ade org ta puas hati la plak nme dy tade xD haha . sala aku sala aku *saye bdak jahat saye budak jahat* hapelahhh , dala pakai gamba artwork dy tapi ta sebot name dy :'( huish , bapak la kesian . . mesti dy rase tak dihargai an xD So , meyh sini aku ckp kuat2 !


Thanks And Credit To :
Kawan Aku , merangkap Tuan Editor Aku xD Darisyam Darisman ! sebab aku amek gamba kauu (:

So , dah dah la tu merajok ta pasallll =.=' aku bkn reti pujok kau ponn xD tengs tau bagi gamba :)) Hmm , Btw . aku bagi sebab kan kenape aku tak terletak name kauu . Sebab ape ? Sebab kau chat dgn aku malam . Post aku stop smpai petang je xD sebab tu la tade nme Darisyam :) Adibah Khaliesah :) annnnddd Pika pikodd *yang laen uh . . ta paya la ek xD* get it get it ?

ni la gamba yang hot di cecite ni (:

Day After PMR >.<
dah habes PMR pon rmai agi org tye "nisa' dpt bape?" memey aku ckp je aku dpt 8A xDD *klu org ingat aku ta amek barab mesti dorg tertipu ingat aku straight A* wakaka . Pastu tambah2 , *tade rezeki , tape spm nnt kite na straight A +* ayat tu je la aku ulang2 xDD tabah je an ayat aku xD haha . wat pe na nanges ? tade kak mia pon y na jdi crying shoulder aku *seriously , rindu amira pili* 

Hmm , yang pasti sekarang :) aku na tebus balek dekat spm :)) belaja betol2 ! aku da tempah cikgu2 berkaliber lagi berkaki lebarrr . . Teacher Sharina , Cikgu Nurul Munjiah and maybe Ustaz Daniel :)) da janji na ajar aku an :) meyh meyh aja aku ! klu aku degil tana blaja , mara je aku . *kalau aku nanges pujuk aku balek xD* mak aku kate kenape tana amek sains tulen ? waaa :'( tanak ahh . nak belaja barab agi (: semangat aku tgh berkobar2 nie ! azam baru ni :)) jarang tau aku ade azam xD

Last skali :) pasal hadiah . wuhuuu xD dapat straight A *peringkat skola sains y ta amek barab xD* pon dpt hadiah ke weyy ? haha . tape la hadiah aku bukan hadiah kauuu :p special creadit to my dear dear sisterr (: y bagi aku buku buku buku byk byk xD tapi ade buku HILAL ASYRAF lahh ! *sharina , nak pinjam calling2 la ek * satu agi buku uh '101 rekreasi hati' aku tau makcik Syikin dgn Nadia ske buku cani . org kate buku ni lawak tp , byk isi motivasi (: meyh2 kite share2 pahala bace same2 ! aaannnndddd , pencil case ! haha , *cited* yg ni aku tau Adibah suke sbb dlm dy ade cermin jgn kau pecah kn sudaa xDD Adakah aku mangsa seterusnya ? wakaka . *kau pecah kan dibaa, siap kau nnt xD*

Sekian xD

Credit : Ofkozz , Darisyam bdk muke putih mcm mat saleh *well , hero dy pon batman from London*

P/S : tgh saket niii tp d'sebabkan org tu dah merajok an ~ gagahkan la diri kejap :)

PMR :) *day of the day*

Salam :)
malas na updated senanye xD tapi dah janji dgn fatihin . So, kene la updated gak an xD *tapela , lgpon dana b'habuk blog ak ni . haha :)

Sume tau aku fifteen an taon ni xD so , aku memey kene amek  PMR lahh an xD dah usaha , dah berangan dpt 9A , dah itu dah ini . . sume dahhh xD aaaaannnndd 22/12/2011 penamat nyerrr xDD tada tadaaa !

22/12/2011 
5.00am
bgon pkol 5 [nmpk ta semangat aku nak rase hari2 terakhir] tapi malas ah na bgon lgpn nnt ade gak org kjot pkol 5.30xD so , no worry lahh ! Hmm , na pejam mate tp berdebar kott . hmm , pkol 5.20 bgon blek . . cergas kn diri sket [amende syal ayat xD] tepat 5.30 , lagu iwishyouhere bergema ! [volume 8 kott . memey rr kuat . satu rumah bley dengar xD] btw , i wish you here laa *org tukang kejut :)* angkat call , gurau gurau gurauuu . dah :) pastu , tetibe teringat sharina xD call dy kejap . . buat suare hantu *klu dy perasan lahh . mamai ag sharina uh . . aku tau tuuu xD* haha , perangai ta pasal aku di pagi result xDD

11.30am
da lps tgok tv la bgai . . tetibe terase na tgok fon aku xD walaweyyy ~ byk  nyee msj dgn call xD yg pasti dan pasti nye aku kene jwb msj sharina dulu sbb kdg2 ayat dy ni bombastik sket . bole la wat aku goling2 atas katil xD pastu baru la org tu org itu dan org yg ituuuu :)) pastu tgok tv balekk . haha . mesti korg t'tye2 bile la nisa' hasrin na dtg skola ni xD


12.30pm
dah tggu syauqi iman , kawan aku , datang . . bru la ktorg naek Naza Ria pegi skolaa same2 :)) bia lmbt asal amek result . haha xD dlm pkol bape ntah . . sharina nihh pegi kol aku xD wakaka . terkejut meyhh . naseb la aku jerit dlm kete uh sume dgr xD dala kol dari atas pentas xDD comel la sharinaaa ! dapat la aku dgr suare2 9A :) *waaa tahniah laa korg* paling aku dgr suare nada . owh well , nada an suare dy serak2 basah gituu . y last skali dgr sharina tgh nanges xDD dapat 9A pon nanges ke sygg ? :) haha xD time uh aku da tau dahh aku bukan 9A :) tape2 bukan rezeki aku :))

1.10pm
dahh sampai skola dahh :)) nak amek result na amek result xD time ni aku harap aku 8A . jgn la 7 ke 6 ke 5 =.=' dkt pagar aku nmpk ikmal hisyam melambai lambai dri dlm kete . muke hepi je [wakaka . ini pon na cite ke weyy ] *dy ta nmpk aku pon senanyer. haha* pastu pastu aku nmpak Eiman Hakim dkt tiang bendera tgh tgok kiri , tgok kanan . haha  ! waaa ~ gile rndu laa na crik pasal dgn dy xD dan dan tu tros parking :) turun kete ikot pntu depan [haha , harap je duduk blakang tp nak gak lalu pintu depan] *weyy aku an ta matang tu y gedik ikot pntu dpn uh xD* pastu jalan jalan jalan beriringan dgn adek aku plus keling pegi dewan besa y memey ktorg da tau dahh . dah habes event . haha . oh, yeah ! time ni jmpe ammar :) smpt la grau sket2 dgn ammar si suami org uh xDD

Depan pintu dewan [kaka , ini pon bley jd setting mase meyh]
ni ta bley blaa xD atikah gile . wakaka :)) tetibe jerit . "nisa' !!! " aduhh , malu akuu . haha xD sempat la si tika ckp . . "sempat agi tu jln same2" wakaka . . dah dtg same , takan maen tggl2 kott xD tp naseb baek la time uh ramai dah balek . tade la sgt gosip2 liar xD dlm dewan plak . . org first aku jumpe bkn ckgu suhaimie mcm syauqi buat xDD aku jmpe ibu dulu :) lame kott ta dtg umah ibu . tp , ibu srh pi amek result cpt2 . ok la ibu . . 4 you sume pon bole bu :)) time tu aina tgh pndg aku muke ta puas hati xD mungkinkah sbb aku pakai tdg putih aritu ? [ yela dy suro pkai sume tudung hitam ] tp , muke aina aku tau lps nanges :) haha . aku tau lahh aku skola dgn dy sejak tadika Pasti Ar-Raudhah 5 tahun kott :) dannnn . . tadaaa ! 8A :) slack barab :'( huwaaa . ok lettuuu xD slalu barab aku c kott . aritu dpt B xDD btw , sblom amek result smpt la jgak grau dgn t.shaja pasal . . haha . adela adelaaa . nak tau nnti korg jmpe aku korg tye xD haha . tp bnd ni grau2 sajaaa bole la terjadi drama gelak golek2 skejap klu korg tau :)) dan dan tu . . tros isi na msk aliran ape xD aku pilih sains agame :) na tbus balek barab aku y B uh :)) pastu tros jumpe ibu balek . gurau gurau gurau kejap . nak balek dahh :) tp , kene teman tikah gi jmpe mak aku dulu lahh [ kami kembar tak seiras . len mak len bapak]

Depan Kereta 
tade mood na msk kete . sbb tadi rse na muntah kott dlm kete . padan muke aku lahh sbb sarapan siket je aritu [hari2 pon cmtu xD] sementare tunggu syauqi wat calling calling. . aku pi la usha2 kejap . waa ! aku nmpk pecha lahh :))  ok , aku parking kete blakang kete dy jee . . mesti dy nmpk ape y berlaku dkt kete aku . ade tikah , ade keling . da mcm hepi family da xD waa jgn sala paham ek , kawan :) ktorg saling tolong menolong je :)) mak aya dy busy . so , dy mnx tolong hantarkn :) get it ? lepas da habes calling2 grau2 sumeee . fon aku bunyik . *aritu memey laa ramai org byk duit tye result aku* tada tadaa . bdk ni rupenyerrr :) weyy ta bley benti senyum time tuuu . sumpah ! haha . ok . kau sorg je aku call sbb na gtau result xD mule2 aku kecewa la sket sbb ta dpt ape aku nakk . tapi da ckp dgn kauu . aku da tapape dahh . weyy daniel , kau ade aura y bley btol kn mood aku balek lahh :) btw , tahniahh 9A n tengs psl sume bnd tau tauuu :))

5.56pm
baru balek umah xD yelaa . . ktorg gi jln2 pusing2 Shah Alam kott xD wat ape kt Shah Alam ? pegi umah Mr.tomato ke ? wakaka xD mane ade mane adeee . ktorg pegi amek cek RM***** . hehe . pastu jln jln agi pegi NSK beli barang . *aku maen troli dgn adek aku je aritu naek turun escalator* da mcm bdk ta pena nmpk troli  dgn escalator je aku rse . haha . see ! perangai aku ta brape matang xD Hmm , dkt sane aku nmpk mak jeli weyy . . haha , dala aku pakai bju batek . kah3 jatuh reputasi aku . mesti mak dy ingat aku ta mndi ag xD hehe . time tu aku wangi ag k sori skett :)

Haha , papepon hari ni best ! :)) history day ? Ola , ofcozz :)

tahniah :)

Sekian :))
Creadit : Fatihin Mohani my adekk :) *taon depan kau beat aku tauu*

#setting mase warne biru sbb tema batch kite biru xD

Wednesday, December 14, 2011

Perfection xD

Salam :)
Gonna tell you guys about PERFECTION in this post :)

SIMPLE PLAN HAS THE ANSWER :)


A friend of mine says ,
"Sometime they think they are the most perfect creature in this world but actually there is no word 'perfect' in this world b'coz only Allah is perfect :) "

Sekian xD
p/s : this song are the most miracle medicine when we faced a sulking darling xD [Oh , come on . BI hancur ag xDD]

Tuesday, December 13, 2011

Moga sihat berk :)

Salam :)
nak tulis sket je :))

Semalam :) tgh sronok2 maen scrabble . Ade org pkse on9 ! [darisyam , kau ptt terase . haha] ok , ak ske cara kau sroh adek ak blah xD dala dri maghrib smpai la na on9 ak conqure fon celcom dy .tgn kanan maxis , tgn kiri celcomxD memey la memey :)) Dah darisyam y pjuk adek ak blah bg ak on9 an means darisyam je la y tau ak tetibe on9 mlm an :)

Tapi =.=' mesti la ak jln2 menjelajah fb kn . takan la asyik dgn darisyam je an xD mau muntah indie ak ! kah3 jelajah punye jelajah . . Mr.tomato tetibe 'pop' muncul di kaca desktop [bapak skema ayatxD] dy sroh kjot subuh :) haha . pastu dy kte doakan dy x-ray esok :)) Ok, fine . org doakan dy :)

Pagi tdi smpai la skarang . Aku msj dgn dy . Yela nme pon kene operate . mesti la cuakk an :) Sekarang Mr.tomato kene thn dkt wad =.=' kesian kn kesian kn :)

So , Jom sama2 doakan Mr.tomato sembuh jom :) 

Sekian :)

p/s : mr.tomato ala2 kembar hero dlm short film : tomato :)

Sunday, December 11, 2011

Look in many way xD

video
Salam :)
tada tada xD dgr ta ape video ni kate ? aku pon ta dgr sgt tp . mesej dy ala ala 'jgn tgok pada bla bla bla tp tgok pd skill dy ' ta pon msj dy mcm ni ' bla bla bla is not just a game , but its about our skill' ske ati la msj ni na smpaikn ap . haha . jgn la di tanye mane dpt video ni . sebab ak mmg ta tau cmne bley ad dlm laptop xD [ok , ak tau . mls gtau . nnt ad org pike len ]


Easy words :
Look in many way then you find the real way :)

Sekian :)
p/s : This post is the beginning of failure . maybe =.=' haha . kiddin'




Friday, December 9, 2011

Kagum ? ofcozz :)

Salam :)
today my hand like to tekan2 keypad :) haha . Hmm , meyh ak na tulis pasal the another batch :) W.E dah , LOX pon dahh :) So , batch ape y tertinggal ? hah ! batch tu la y na dicerite nyerr xD

First batch to story :) ELVES xD [0812]
Heyy , semalam besday batch dorg kott ! smbt dkt Sunway Pyramid :)
Hmm , the best thing bout them ? 
Dorg cantik ! tp , dorg tetap baek n mesra je :)
Btw , dorg na kembalikan suasana islamik dkt sepintar :) berjaya atau tidak ? we'll see :) 
Tp , niat y baek slalu d'bntu :) ok ak rse dorg boley buat :))

Great people try to change the world is awesome :)

Second batch to story :) Ten For Teen xD [1014]
Mereka wujud dkt sepintar after kiteorg wujud xD haha . 
Adek2 y boley la thn nakal nyer :) [tp , ktorg lebey nakal xD]
The best thing about them ?
They're an apple of eye ! in their performance of  tradisional's song :)
[da lupe la nme dy ape =.=' tp bnd y ketok2 uh :)]
Mungkin bole kala kn semerah padi xD 
yelahh , dalam dunia ni ape bnd y mustahil rite :))

an apple of eye :)
Projek 3 :) mengagumi batch laen :))
Pengarah projek :) korg tau sape xD *pkck Acho laa
Penaip tegar :) Anak Hasrin y tgh lapa na pi mkn xD

Sekian :) Assalamualaikum !

Ape y best ? =.='

Salam :)
Ape y best ? ape ? ape ? ape ?

Thinking Error =.=' :  What is the best thing about having brother and sister ?

Answer from Acho's channel :) [aku tmbh sket2]

Jika ada mereka :)

  • Feel happy like heaven :)
  • Feel like i'm damned protective by them :)
  • Feel like we're been cared :)
  • There're someone want to play with if bored :)
  • Joking everyday :)
  • Sometime we're sad =.=' , they by our side to cheer up :)
  • The most important , we can feel the power of love of family :)
Fuhh =.=' da lame ta blogging ! kekok  na type xD haha . Hmm , sume org dlm dunia nak ade kakak n abang . Tp , ta sume bnd y kite nak . . kite dapat :) lumrah la tu kn . y ade kakak abang , hidup happy :) y tade abang kakak ? mksd ak y sulong ? Heyy , they can find sis n bro y len mak len bpk :) Who cares ! y pntg ukhwah terjalin , rite :) Btw , klu sume org na jd adek y ad abang n kakak  . korg ta rse pelek ke ? sape na jd abang n kakak nyee ? Haha :) Ok , maybe ad org kte ta penting bnd ni . Actually , org y ckp mcm tu seorg y lonely =.=' . huish ~ kesian2 :'( 

Hmm , maybe this is the way islam become a big family 


Thursday, December 1, 2011

New Hijrah xD

Salam :)
Hye follower ! 
Korg tau kan sekarang da msk New Hijrah's year :) So , Korg tana berhijrah ke ? jadi baek ke jht ke , jahat ke baek ke ? asal kan berhijrah :)) yelahh ! ta kan na hidup dgn bnd y lame jee . tana cube bnd baru ? ta teringin ke Be someone that you never think you will be someday ? [nmpk ta BI aku hancur xD] Try the new thing like . .

  • Korg seorang pahlawan pedang di darat , korg teror gile maen pedang smpai org gelar korg Raja Pedang . . Dah tau korg teror bnd2 camtu , nape ta try bnd len ? ta bosan ke asyik maen pedg je ? maen maen maen pastu menang ~ halaaa =.=' baek ta ya maen , sbb da tau mng ! 

  • Korg suke memasak , mengemas , mencuci . . n sume bnd lahh y melibatkan alam wanita wanita ni ann :) why dont you get used on hiking or another xtream activity ? yelahh , mane la tau . tetibe korg kene kidnapped ke an [tak doa tak doa] Btw , base nyer org2 y k'perempuanan slalu nyer memey cntk2 an . so , ta pelek lahh klu kene culik xD Hmm , klau kene culik pon . senang lahh na lari  ! sbb da base dgn bnd2 y gune tenaga , right ? :)

  • Most important , ta na ke hijrah dari jahat ke baek ? ok , fine =.=' bnd2 jahat senang je na buat . bnd2 baek terasa berat je na buat kan :)  bg korg baek tido dri buat bnd baek . Hmm , aku ta bley na ckp ape lahh sbb kawan aku pena ckp , dorg akan seda kalau dah kiamat je :) [sarkastik kan =.='] well~ bnd btol , takan na nafi right =.=' Hmm , lagipon . . korg msti na ckp y korg ad byk lagi pluang tok bertaubat . K, fine =.=' terserahh deyh ! Life with your Own words :) memey korg tau bile korg mati pon kan :)) 
Ngee~ aku rase na membebel sekarang :)) haha . ok , aku amek point last k ! ok ak tau ramai gile susa na terime y kite kite ni kene skema kan diri untuk pakai long sleeve , tudung and wat eva lahh y menghalang dari diri korg untuk nmpk lincah xD ok , aku ngaku . . aku pon =.=' yelahh , bju2 aku dulu korg ingat labuh2 ke ? sume y na dkt2 dgn shape bdn ak je . sampai ayah aku na blanje beli baju muslimah time holiday PD pon aku slamber je kte . "tape lahh , ayah . nnti ahak [aku mmg tat umah aku gelar diri aku ahak] bkn pakai ponn . membazir je " kawan2 aku pon , ramai je bdk laki y kaki lepak , smoking , rempit =.=' [tapi ta brani campur . just kawan dkt fon] . Tapi , klau da aku kawan dgn bdk2 y baek , Kene tarbiah hari2 dkt skola . . ta kan la aku na ego sgt tana terime ape2 y dorg ckp :) [hmm , aku tau aku baek xD] ok la fine , kite kene berubah sikit2 . n klu da berubah , jgn batakk sgt ley ta ? nnt org rimas =.=' termasuk ak . kah3 :)

Senanyer aku da lari tjok dgn bnd ape y aku na cite nii =.=' haha . na ckp dkt korg . y New Hijrah's Year , New House's ID . So , skrang aku  memey busy ! busy dgn kemas rumah ! Btw , kepada 'bdk uh' :) jgn terkjot n merapu time dtg umah ak nnt sampai kau kate kau da sala umah nnt ye :) sbb mmg totally chage lahh . Hmm wahai follower skalian , ta dpt lahh aku updated tiap mlm mcm slalu :) lgipon na arrange post lagi . . tu hah ! y dkt sebelah uh , y pasal nyawa tu pon tak t'edit2 lagi . Tapi klu ad mase , aku gerenti post something :) yelahh ! tmpat aku curah pendapat n tmpat aku merepek meraban ! ta kan na bia kosong ta berpenghuni [merapu2=.='] ngee~


Jom hijrah untuk sama2 kite ke syurga xD

Aware Before It Too Late :)


Sekian and selamat malam :)
Tujuan :) tell my follower thats i'm busy xD
Ditemani oleh :) pkck amirul hakem y baru lps accident moto xD Moga cpt sembuh :)